SSK KİMLERİ EMEKLİ EDİYOR?

Bazen yazı yazmak çok kolay  bazen de  çok zor.Bugün  yazacağım yazı kimseyi üzmek kırmak  istemem zan altında koymam. Bize gelen veya ihbar hattından  gelen haberleri değerlendiririm

 

Bugünkü  yazımın konusu çok  önemli bu.Konuda da  yetkililerin  cevapları da uygun olur.Gazetemize gelen bir arkadaşım benim sorunum var yazarmısın ,dinleriz demeden konuya  girerek  anlatmaya başladı.

 

Ben 62  yaşındayım bağ kurlu  ve emekli sanlıgındapırımlerimi ödedim. Sonra  primlerimi maddi sıkıntılarımdan dolayı ödeyemedim.Sağlığım yerinde değil kalp  ameliyatı  oldum.Daha  sonra iki  defa anju oldum .İki gözüm katarak  ameliyatı  oldum.Yüksek tansiyon,Şeker ,devamlı olmaksızın  nefes darlığı merdiven çıkamam,uzun yol yürüdüğüm zaman göğsüm ağrı yapar yürüyemem. Bu hastalığı olan emekli olurmu.İki defa  heyet yarım aldım SSK ret etti .Bizim emekli işimiz Allaha kaldı.

 

Sonra sayın cumhurbaşkanımız  borçlanmayı çıkardı .Bende bu yolu takip edeyim dedim.

 

Borçlanma  yoluna gittim banka borcumun yarısını  öderim  3  yıl sana  sadece  ayda  250 tl öderiz dedi.Paranın tümünü ödeyemedim sağlığım yerinde olsa sorun olmayacak.Banka teklifine teşekkür ettim.

 

Şimdi soruyorum  SSK kurumuna?Bu işlere bakan yetkililere  hastalığı araştırma hastanesinde tespit edilecek heyet raporuna göre SSK heyeti kabul etmeyeyecek  ,onada tamam kendinimi yoksa kurumumu  korumuş bilmiyorum.

 

Şimdi ben ne olacam dedi bizler hayretle  bu hikayeyi dinledik.

 

 

Şimdi bende emekli olmak onun rahatlığını yaşamak bu kardeşimin de bende iki konuya değinmem lazım.

 

Evet SSK kurumunun bu konuya bakanlara şunu sormam lazım

 

65 yaş dul ,yetime,fakire,borcu olan vatandaşların hastanelerde ücretsiz tedavi oluyor.Evde bakımlar bedava alan  yardımlar alınırken  hastalığını heyet raporu ile kabul edilirken  SSK doktorunun kabul edilmemiş,bu karara saygı duyarım,anlamış değilim.

 

 

Ben şunu sormak isterim yatalak olacak,yürümede   konuşmada kısaca bakıma muhtaç olacak insanlarımıza zaten devletimiz bakıyor  bakım parası öderken araştırma hastanesinde iki defa heyete giren  vatandaşımız neden emekli olamıyor

 

Evet sayın  heyette  olan sağlık  görevlileri rapora nasıl hangi  gerekçeyle  red  diyorsun ,red    veren  görevliye  sormak isterim maddi sıkıntısı olan vatandaşlar için aldığınız karar sonrası akşam uyurken rahatmıyız, bu iddialarımız   rahat uyumak  en güzeli inşallah  yetkililerimiz borçlanma suresi bitti ama  bankalarda borçlanmayı kabul edıp emekli edemezlerimi

Haberi Paylaş