KALELER DALKAVUKLARA TESLİM OLMASIN

nejdet özmen köşe yazarı

İnsan gücünün kaynağı bilgi,beceri,zeka ve deneyime dayalı olmalıdır. ,Erdemlilikte bu değilimdir? Kaç seferdir taklacı ve yalakacılarla ilgili duygularımı paylaşmıştım ama inanın artarak devam ediyor..

Adam diyorki dün amirim pozisyonunda olan adam bu gün elde ettiğim sırf mevkiden dolayı önümde eğilir duruma geldi..

Şimdi sıkı durun ; Farzedelim bürokraside yapılanma olacak halkımız arasında akla gelen ilk soru sizce ne olabilir?

Tanıdığın varsa işin çok kolay…

Bu işin piri bile olsan hava alırsın ,

Tanıdığın,hemşerin,köylün ,arkan ,çıkar ilişkilerin olmasa , işin çok zor be kardeşim. Cümleleri malesef bir kanaat haline gelmiştir..Ne bildiğine bakan mı var ? Kimi tanıyorsun ? varsa eğer bir tanıdığın işin kolaylaşır..Peki buna rağmen herkes liyakatten bahsetmesine rağmen neden haksızlıklar devam ediyor?.

Bu sorunun karşılığını ünlü Türk düşünürü ve bilim adamı Farabi şöyle söylüyor” Hak Liyakat ve pay dengesi adaleti” Bu denge bozulduğunda adaletsizlikler hemen başgösterir ve kişisel çıkarlar ön plana çıkar..Sadakatin Liyakat tercih edilmesi, yani layık olduğu göreve değilde yalakalık ve çıkar esası alındiğında riskli bir tercih yapılmış oluyor..Bu tercihlere kayıtsız kalmak kaleleri dalkavuklara teslim etmektir..Yapılan atamalara bakın ehline mi teslim ediliyor? Silik Adamlar bir günde makama yükseliyor gündem oluyor yalakalar hemen kuyruğa giriyor..

Eskiden kışın güvercinlere yem verirken,havalandığında gökyüzünde takla atışlarını seyretmeğe doyum olmazdı.Simdi

.onlarada uzun zamandır rastlamadım..

Herhalde bu kadar yalaka ve taklacıların içinde

Mesleklerini unuttular.

Rahmetli Osman Yüksel Serdengeçti,

“Bir santim yükselmek için bir metre eğilen başlar baş olmaktan çıksın,baş yerini ayağa terketmesin”Dalkavukluğa giden bütün yollar kapansın sistemini yüksek bir perdeden seslendirilmiştir..

Burnuna sarmısak tikamışsın gül kokusunu arıyorsun diyor hz. mevlana,,

Uygunluk yeterlilik arayanmı var? Etrafınıza bakın nice değerler var? Sırf takla atmadıklarindan keşfedilmek istemiyorlar..

Ya bir gün keşfedenler çıkarsa? Çıkacağına inancım tamdır.

Ne adaletsiz bir dünya ,kimileri günahları ile yükseliyor ,kimileri iyilikleri ile kaybediyor.

Malesef bu gün yaşadığımız dünyada kötüleri kaybettiren,iyileri yücelten bir düzen yoktur..

Biz biliyoruzki dünyada en doğru yol dünya nimetlerine heves etmeyip doğru yolunu eğip bükmeden yürümektir.Doğru bildiğini hiç kimse için ama hiç kimse için değiştirmemek..

Ne Mutlu güzel kalanlara …

 

Haberi Paylaş